Motebutikk for funksjonshemmede tok førsteprisen - 15. november, 2006

Gledestårene var ikke langt unna da tre kvinnelige studenter stakk av med førsteprisen under entreprenørskapssenterets Etablererkurs for humanister, som ble avsluttet på Myren gård i Kristiansand fredag.

- Det er helt utrolig. Tenk at vi skulle gå helt til topps. En fantastisk inspirasjon til å gå videre og på ordentlig starte en virksomhet!

 

Christina Carare, Mona Harbak og Randi Helen Nodeland er kjempeglade for at nettopp deres forretningsidé, Tilpass – klær og mote for funksjonshemmede – ble kåret som vinner under etablerer-avslutningen fredag.

 

Hard konkurranse

 

Det var ingen selvfølge at de skulle gå til topps, for konkurransen var hard. I alt fem bedrifter presenterte seg, alle et resultat av høstens etablererkurs for humanister. De fem dekket et bredt spekter av vare- og tjenesteytende virksomheter.

 

- Ja, vi som har arbeidet med denne gruppa er imponert. Det er første gangen vi har holdt etablererkurset for studenter ved Fakultet for humanistiske fag, noe som har vært en ren fornøyelse. Ideéne er gode, de er gjennomarbeidet og presentasjonene er flotte og interessante, sier koordinator Erik Arntsen ved høgskolens Senter for entreprenørskap.

 

Imponerte Innovasjon Norge

 

Også Reidun Haugland fra Innovasjon Norge, som deltok i juryen, likte hva hun hørte og så.

 

- Det er sjeldent å høre så gjennomarbeidede presentasjoner i førsteutkast som disse. Som regel blir ikke presentasjonene så bra før etter fire-fem gjenomganger, sier hun.

 

Tror på produktet

 

Forretningstanken til de tre kvinnelige studentene går ut på å designe, utvikle og selge økonomisk overkommelige klær til funksjonshemmede.

 

De forteller at tanken om å lage et produkt som hjelper funksjonshemmede kort tid etter at semesteret startet i høst. Og for en måneds tid siden dukket ideen om å lage tilpassede klær opp. Denne tente de på, og har nå utviklet den til et forretningskonsept som de kanskje vil gå videre med.

 

- Etter å ha gått til topps på kurset har vi lyst til å gå videre. Vi har tro på ideen, og vi vet at produktene vil bli godt tatt i mot. Men det er selvfølgelig litt tidlig å si noe helt sikkert om det som vil skje videre. Akkurat nå gleder vi oss over den gode tilbakemeldingen vi har fått, sier Christina Carare, Mona Harbak og Randi Helen Nodeland.

 

Fem grupper deltok

 

I alt deltok 18 studenter fordelt på fem grupper på entreprenørskapsenterets grüunderkurs for humanister. I tillegg til ideen om å lage moteklær for funksjonshemmede, presenterte studentene disse etablererideene:

 

Venture Cup til våren

 

Etablererkursene til Senter for entreprenørskap inngå i en større nasjonal satsing på unge gründere og gode etablererideer, gjennom konkurransen Venture Cup. Konkurransen er åpen men retter seg hovedsakelig mot studenter.

 

Studentene som tar entreprenørskapskurs ved HiA utvikler forretningsideer som blir vurdert av en ekspertjury. De beste forretningsplanene fra hvert kurs – også dette - møtes så i en egen Agderfinale i april. To vinnere går videre til den nasjonale finalen der førsteprisen er 100.000 kroner. I år ble finalen holdt i Stavanger i september.

 

 

I fjor vant disse Agder-finalen:

 

1. premie: Tine Mette Lømsland og Espen Solheim Pedersen - Sickness Away

§   Etablererstipend fra Innovasjon Norge á 25 000 kroner

§   10 000 kroner

§   Deltagelse i den nasjonale finalen i Stavanger i september -06

§   Veiledning og mentor fra Etablerersenter Vest-Agder (EVA)

 

2. premie: Snorre Tangen - Nisjehandel på internett

§   Etablererstipend fra Innovasjon Norge á 25 000 kroner 

§   5 000 kroner

§   Deltagelse i den nasjonale finalen i Stavanger i september -06

§   Veiledning og mentor fra Etablerersenter Vest-Agder (EVA)

 

3. premie: Gørill Hansen Tronerud, Agnete Alveberg, Anne Løtoft og Stine Solli - The Gift Planner

§   3 000 kroner

§   Veiledning og mentor fra Etablerersenter Vest-Agder (EVA)

 


E-post: Jan.A.Olsen@hia.no